Nova vitalnost za životnu radost

DNEVNI BORAVAK

Dnevnim boravkom dominiraju dvije velike kožne kutne garniture, a atmosferu topline cijelog prostora upotpunjuje veliki kamin.

Fantastičan pogled iz dnevnog boravka se prostire na okolno zelenilo krajolika i rijeku Blihu. Balkonski izlaz vodi u cvjetnjak i šetnicu okruženu savršeno obrađenim zelenilom za čije se održavanje brine osoblje Ustanove.

SOBE

Ukupan kapacitet je 32 sobe koje su podijeljene u 3 kategorije s obzirom na pokretljivost i psihofizičko zdravlje korisnika. Kreveti u sobama su namjenski za tu oblast korištenja i elektropodesivi po visini i potrebi korisnika. Svi su opremljeni električnom regulacijom položaja latoflexa i antidekubitalnih madraca od memorijske pjene koji su antialergijski i antibakterijski. Sve sobe su prostrane i komforne te posjeduju vlastiti toalet i kupaonicu. Svaka soba posjeduje televizor s tankim ekranom i internet vezu. Velika količina dnevnog svjetla i tople boje interijera čine sobe ugodne za boravak.

SIGURNOST

Kompletan objekat je pokriven protupožarnom dojavom, a svi hodnici, ulazi i stepeništa su pokriveni dnevnim i noćnom video nadzorom. Svaka soba je opremljena zasebnom protupožarnom dojavom i dvostrukom SOS dojavom pored svakog kreveta i iz svake kupaonice.

Podovi u kompletnom objektu su izrađeni od specijalnih plastičnih masa koji odgovaraju EU standardima za ovaj tip ustanova. Svi podovi su protuklizni, antialergijski i antibakterijski s ciljem podizanja nivoa higijene i zdravlja korisnika.

Objekt je dizajniran na način kako bi korisnicima ponudio atmosferu topline doma te da im pruži osjećaj sigurnog okruženja.

RESTORAN

Restoranska sala se nalazi u prizemlju Ustanove i funkcionira po principu Posluge. Jelovnik je baziran na dnevnom meniju zdrave i prilagođene prehrane koji se radi dan unaprijed.

Prilikom obiteljskih posjeta nudimo mogućnost ugodnog druženja uz kafu, čaj i druge tople i hladne napitke i slatke delicije u našoj kafeteriji.

KUTAK ZA OPUŠTANJE

Mali dnevni boravci i balkoni osmišljeni za druženja i ugodne razgovore opremljeni su udobnim namještajem i prigodnim zelenilom s kojih se pruža pogled na panoramu okolnih brda i livada.

NAŠE OKRUŽENJE

Okolica ustanove je pomno osmišljena i oplemenjena sa puno prirodnog zelenila. Staze za šetnju su prilagođene slabo pokretljivim osobama. Prostarnim parkom dominira rijeka Bliha koja svojom ljepotom i veselim skakutanjem po svom koritu upotpunjuje ugođaj za odmor i opuštanje. Dnevne aktivnosti nadopunili smo društvenim igrama, TV salonom i organizacijom izleta na razne destinacije po željama korisnika.

AKTIVNOSTI:

• tematska druženja
• kreativne radionice
• usluga fizikalne terapije
• briga i prvencija zdravlja
• rekreativne grupne vježbe
• psihosocijalna pomoć i savjeti
• izleti na okolne termalne i zračne banje

“Vita Nova“ kroz organizaciju različitih aktivnosti omogućuje korisnicima da vrijeme provedu shodno svojim željama i mogućnostima.

Smještaj

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona, putem e-maila, odnosno dolaskom u ustanovu.

LOKACIJA: Bulevar 7. korpusa bb 79260 Sanski Most, BiH
MOBITEL: +387 63 867 437
FAX: +387 37 689 819
CENTRALA: +387 37 687 555,
-- Uprava:
--- Taster 1
-- Ordinacija 1:
--- Taster 2
-- Ordinacija 2:
--- Taster 3
-- Prizemlje:
--- Taster 4
-- Dom I sprat:
--- Taster 5
-- Dom II sprat:
--- Taster 6
-- Dom III sprat:
--- Taster 7
MAIL: pu.vitanova@gmail.com

Galerija

Galerija fotografija - Dom za starije i nemoćne osobe - Vita Nova

Više fotografija pronađite u kategoriji GALERIJA.